„In vreme ce chirurgia laparoscopica a cunoscut o dezvoltare rapida in ultimii ani la nivel mondial, in medicina pediatrica din Romania aceste proceduri sunt inca in stadiu de pionierat. De aceea, am considerat important ca in primul spital privat din tara dedicat in totalitate copiilor, pacientii sa aiba parte de medici specializati in centre de renume din strainatate care sa aplice acest tip de proceduri minim invazive", a declarat Nicolae Marcu, directorul general al retelei MedLife.

Laparoscopia pediatrica este o tehnica chirurgicala minim invaziva pentru copii, unde se folosesc instrumente speciale, de dimensiuni milimetrice. Chirurgul realizeaza cateva mici incizii prin care este introdus instrumentul de lucru si o camera video. Imaginile din interiorul corpului sunt transmise in timp real astfel incat toate miscarile efectuate de chirurg sunt vizibile pe un monitor video extern, se precizeaza intr-un comunicat al MedLife.

Spitalul pediatric MedLife a fost deschis pe 1 iunie 2011, in zona Aviatiei din Bucuresti. Situat intr-o cladire cu sase etaje, unitatea medicala are 120 de paturi, bloc operator si doua sali de operatie, precum si o sectie de terapie intensiva (ATI). MedLife a investit 13,5 milioane de euro pentru acest spital.

In prezent, reteaua MedLife cuprinde 9 hiperclinici, 8 laboratoare, 6 spitale, 3 maternitati, 28 de centre generaliste si 8 centre cu o singura specializare, precum si 6 farmacii PharmaLife.