Transelectrica a semnat un contract pentru fonduri nerambursabile de 50 mil. lei

Transelectrica (TEL) a semnat cu Ministerul Economiei, actionarul majoritar al companiei, un contract de finantare nerambursabila de pana la 50 milioane de lei (11 milioane euro), pentru retehnologizarea unei statii electrice in Tulcea, scrie Mediafax.
Imprumutul este acordat prin programul operational sectorial Cresterea competitivitatii economice, pentru o perioada de tre ani, se arata intr-un comunicat transmis, joi, de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Fondurile vor fi utilizate pentru retehnologizarea statiei electrice de transformare Tulcea Vest.

Acesta este al doilea contract de finantare nerambursabila in valoare tot de pana la 50 milioane lei pe care Transelectrica il semneaza pentru retehnologizarea unor statii electrice, dupa cel anuntat la vinerea trecuta si care viza statia Mintia (judetul Hunedoara).

Agentia de rating Moody’s a retrogradat saptamana trecuta ratingul Transelectrica cu o treapta, de la Baa3 la Ba1, prima treapta din categoria speculativa, a atribuit companiei ratingul de default Ba1, iar calificativele au fost puse sub supraveghere pentru noi reduceri in asteptarea unui sprijin mai scazut din partea guvernului.

In replica, Transelectrica a aratat are bani pentru plata ratelor la creditele scandente in acest an si o "capacitate solida" sa genereze fluxuri de numerar.

La sfarsitul anului trecut Transelectrica avea datorii totale de 2,7 miliarde de lei.

In prospectul ofertei publice pentru vanzarea a 15% din actiunile detinute de Ministerul Economiei la Transelectrica, operatiune derulata in luna martie, se arata ca posibilitatile de obtinere a unor credite suplimentare de la institutiile financiare internationale sunt limitate din cauza cerintelor de incadrare a indicatorilor financiari in anumite limite intrucat si-a angajat integral capacitatea de garantare prin cesiune de creante. Astfel, s-ar putea apela la alocatii bugetare sau finantari realizate in baza unor parteneriate public - private.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri