Proprietarul Arabesque, Cezar Rapotan, estimeaza ca afacerile grupului ar putea creste usor in acest an, de la 470 milioane euro in 2011, dar afirma ca "lucrurile se pot schimba de la o saptamana la alta", in functie de evolutia sectorului constructiilor si a economiei romanesti in ansamblu.

"Probabil vom incheia anul 2012 cu un mic plus fata de 2011, insa lucrurile se pot schimba de la o saptamana la alta. Evolutia sectorului constructiilor si a economiei in general depind de solutiile care se vor gasi pentru problema europeana, de imbunatatirea increderii investitorilor, de bugetul alocat investitiilor din Romania, de continuarea proiectelor de infrastructura si reabilitare termica, de construirea / modernizarea unitatilor sociale, si, nu in ultimul rand, de apetitul pentru creditare din partea bancilor", a declarat pentru Mediafax omul de afaceri.

Cifra de afaceri a grupului Arabesque s-a ridicat la 470 milioane euro anul trecut, cu 15% peste nivelul din 2010, iar 10-15% din rulaj a fost generat de pietele externe.

Distribuitorul de materiale de constructii, lider al pietei locale, activeaza in prezent pe pietele din Romania, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria si Ucraina. Din cele 38 de centre comerciale ale grupului, 18 sunt in Romania.

"In primul semestru al acestui an, cifra de afaceri a grupului Arabesque s-a situat la un nivel similar cu cel al aceleiasi perioade a anului trecut, o influenta aparte asupra vanzarilor avand iarna deosebit de grea, lipsa in continuare a proiectelor importante, problemele economice din Europa si evolutia cursului de schimb", a spus Rapotan.

Grupul este in continuare interesat de extinderea prin achizitii, dar asemenea proiecte nu au fost prevazute in bugetul din acest an, potrivit sursei citate.

"Ramanem atenti la oportunitatile din regiune, pentru o eventuala consolidare pe pietele externe", a adaugat omul de afaceri.

Rapotan controleaza si firma Brico Expert, operatorul magazinelor retailerului francez Mr. Bricolage din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Coronavirus | Care este situaţia cazurilor de COVID-19 în ţările vecine României
Setari Cookie-uri