Compania Oltchim, aflata in administrare speciala in vederea privatizarii, a primit aprobarea guvernului pentru contractarea unui imprumut de 40 milioane euro, pentru capital de lucru care sa-i permita functionarea la o capacitate de 65-70% si evitarea pierderilor.

"Societatea este intr-o stare critica deoarece nu are capital de lucru, fapt pentru care s-a luat decizia ieri (joi - n.r.) sa gasim solutii pentru asigurarea capitalului de lucru, astfel incat combinatul sa functioneze la o capacitate de 65-70%, astfel incat sa nu mai inregistreze pierderi pana la finalizarea procesului de privatizare", a declarat ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

El a aratat ca Oltchim a solicitat in acest sens un imprumut de 40 milioane de euro, garantat de stat, care va fi notificat Comisiei Europene, autoritatile sperand obtinerea unui raspuns rapid din partea acesteia, potrivit sursei citate, scrie Mediafax.

Chitoiu a mai spus ca procedurile de evaluare si intocmire a caietului de sarcini pentru privatizare sunt in curs, iar cedarea pachetului majoritar detinut de stat este asumata pana la sfarsitul trimestrului III-inceputul trimestrului IV.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Oltchim se retrage de pe Bursa dupa intrarea in faliment