Esti la o masa cu un grup de persoane si te oferi sa achiti intreaga nota. In acest caz, poti parea o persoana generoasa. Insa nu la fel stau lucrurile in timpul unui interviu de anagajare, cand daca iei aceasta atitudine poti parea ciudat, potrivit Business Insider.

Astfel, daca sustii un interviu de angajare, lasa angajatorul sa ia nota, tu ai fost invitat.

Indiferent ce faci, nu discutati prea mult asupra acestui subiect. Interviul de angajare nu reprezinta momentul pentru a demonstra cat esti de generos cu banii.

Scriitorul Martin Yate povesteste despre un intervievator care testeaza candidatii prin plasarea notei de plata in dreptul lor la pranzurile pe care le ia cu pentru angajare. Cand se aduce nota de plata, acesta nu reactioneaza, doar ii priveste pe ceilalti cum reactioneaza.

Daca treci vreodata printr-o situatie similara, nu ridica niciodata nota de plata, indiferent cat de mult ramane pe masa. La momentul potrivit, persoana care te-a invitat o va lua, acesta fiind protocolul propriu acestei ocazii. In plus, nu trebuie niciodata sa te oferi sa imparti nota de plata", spune Yate.

Poate fi incomod sa o ignori daca nota de plata este pusa de chelner chiar langa tine, insa aminteste-ti ca poate fi doar un test si trebuie sa o faci.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cinci idei prin care iti cresti sansele la interviul de angajare