Catalina Balan (foto), general manager, care in ultimii ani a condus un program de transformare al companiei Medicover ce a inclus deschiderea unui spital de 122 paturi in Bucuresti, si-a incheiat mandatul si a decis sa urmeze alte oportunitati", potrivit unui comunicat emis de companie.

Anuntul privind plecarea Catalinei Balan vine pe fondul deciziei grupului Medicover de a implementa, incepand cu aceasta saptamana, o noua structura organizatorica in cadrul filalei locale. Noua structura organizatoriva va fi supervizata de Fredrik Ragmark, CEO-ul grupului suedez de servicii medicale private.

Pe plan intern, Medicover va functiona cu doua linii de business - una axata pe clienti si condusa de John Stubbington, COO-ul grupului, iar a doua - axata pe serviciile medicale, condusa de Bogdan Pana, directorul executiv al spitalului si clinicilor Medicover.

„Am dezvoltat acest model de business si in celelalte tari in care suntem prezenti. Pentru anul 2012 estimam o cifra de afaceri la nivel de grup de 300 milioane de euro. Suntem increzatori ca acest model ne va aduce si in Romania rezultate similare, cu o crestere de peste 20% pana la 45 milioane euro pentru cifra de afaceri Medicover Romania (inclusiv Synevo) in anul 2012”, a declarat Fredrik Ragmark, CEO-ul grupului Medicover.

In Romania, Medicover detine 11 clinici (Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Timisoara, Ploiesti, Brasov), un spital (Bucuresti) si 14 laboratoare medicale Synevo. Furnizorul de servicii medicale are in Romania peste 1.500 de companii abonate si 100.000 de pacienti anual.

Grupul Medicover este prezent in 12 tari - in Polonia, Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Estonia, Germania, Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Turcia si in Bulgaria.