Medicover, companie internationala de servicii de sanatate si diagnostic, a prezentat raportul financiar pentru anul 2019. Astfel, la nivel global, business-ul medical a inregistrat o crestere a veniturilor de 25,7% comparativ cu anul 2018, pana la 844,4 milioane euro. In acelasi timp, veniturile diviziei de Servicii Medicale din Romania au crescut in 2019 cu 45% pana la o valoare totala de 59,6 milioane euro, in timp ce evolutia diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 12,9% pana la 59,5 milioane euro.

Veniturile cumulate in Romania au crescut in 2019 cu 26,9% pana la 119,1 milioane euro, fata de 93,8 milioane euro in 2018.

Totodata, veniturile diviziei de Servicii Medicale din Romania au crescut in 2019 cu 45% pana la o valoare totala de 59,6 milioane euro, in timp ce evolutia diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 12,9% pana la 59,5 milioane euro.

Romania este a treia piata ca pondere a veniturilor la nivel global, dupa Germania si Polonia, cu o contributie totala de 14,1%.

Laurentiu Luca, Synevo: Finantarea companiilor din domeniul analizelor de laborator trebuie sa urmeze dorinta pacientului

Am demarat anul trecut unul dintre cele mai importante proiecte de extindere care a vizat capacitatile Spitalului Pelican si prin care vom crea o anexa noua cu 100 de paturi, aceasta fiind cea mai mare investitie alocata pentru expansiunea unui centru existent, cu o valoare a proiectului de 8,1 milioane euro. De asemenea, am continuat sa investim in digitalizare, crearea de centre de excelenta cu echipe multidisciplinare pentru tratarea unor afectiuni complexe si atragerea celor mai buni medici. In 2020 vom continua dezvoltarea, oferind servicii de cea mai buna calitate, completate de investitii in digitalizare si in imbunatatirea experientei pacientilor”, a declarat Radu L. Gorduza, director general Medicover Romania.

Te invitam la Future Healthcare, eveniment wall-street.ro dedicat domeniului farmaceutic si serviciilor medicale, pentru a afla mai multe despre industria de sanatate. Inscrie-te gratuit la conferinta aici!

In 2019, Medicover Romania a pariat pe servicii complete de ingrijire medicala, proximitate si digitalizare

„2019 a fost un an dinamic in care am dezvoltat capabilitati noi, am implementat tehnologii de ultima generatie si am continuat sa investim in extinderea retelei, inaugurand 28 de centre de recoltare si doua laboratoare in Ploiesti si Bacau. Pentru noi este foarte important sa oferim pacientilor nostri ceea ce au nevoie, la momentul potrivit, in zonele lor de proximitate. Evolutia anului 2019 a fost sustinuta si de accentul din ce in ce mai mare pus de pacienti pe diagnosticare timpurie si preventie. Vom continua dezvoltarea in urmatorii ani, prin extinderea teritoriala, digitalizarea activitatilor, pastrand acelasi nivel ridicat de acuratete medicala”, a declarat Laurentiu Luca, director general Synevo Romania.

In 2019, la nivel global, divizia de Servicii Medicale a grupului a inregistrat o crestere a veniturilor de 29,8%, pana la 449,3 milioane de euro. Cresterea a fost sustinuta de evolutia serviciilor cu plata accesate de pacienti, care au reprezentat 42% din veniturile diviziei. Aceasta categorie de servicii a inregistrat o crestere de 37% fata de anul precedent. In 2019 divizia a atins un numar record de 1,3 milioane de membri la nivel global.

De asemenea, Divizia de Servicii de Diagnostic a ajuns la venituri de 408,7 milioane euro, inregistrand o crestere de 21,3% fata de anul anterior. Extinderea teritoriala a fost o prioritate in 2019, cand s-au lansat 100 de noi puncte de recoltare, reteaua internationala atingand un numar total de 670 de centre.

Reteaua Synevo din Romania cuprindea la finalul anului 2019 un total de 123 de centre de recoltare acoperind 39 de judete din tara, respectiv 54 de orase.

„Am incheiat 2019 cu rezultate foarte bune, cu cresteri semnificative ale veniturilor si marjelor consolidandu-ne pozitia pe pietele pe care activam, ceea ce confirma puterea brand-ului, a ofertei de servicii si beneficiile extinderii geografice. Evolutia economica a pietelor a fost favorabila, cresterile organice inregistrate fiind completate de achizitii”, a declarat Fredrik Ragmark, CEO al Medicover.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri