Gelu Stefan Diaconu, secretar de stat in Ministerul Economiei, va fi administrator provizoriu al companiei Electrica, potrivit unui memorandum aflat pe agenda sedintei de marti a Guvernului.
Gelu Stefan Diaconu, presedinte al Autoritatii Nationale a Vamilor in Guvernul Tariceanu, a fost numit secretar de stat in Ministerul Economiei in 10 iulie, prin decizie semnata de premierul Victor Ponta, conform Mediafax.

El e urmarit penal din 2011 pentru inselaciune si abuz in serviciu, fiind acuzat ca in 1996, in calitate de director al Bankcoop Neamt, ar fi falsificat un contract de credit, Parchetul ICCJ analizand in prezent posibilitatea preluarii dosarului.

In urma cu zece zile, referindu-se la cazul secretarului de stat Gelu Diaconu urmarit penal pentru inselaciune, premierul Victor Ponta a declarat ca daca acesta a gresit va fi inlocuit, adaugand ironic: "Imi dau seama ca este urmarit foarte bine daca de zece ani il tot urmaresc si l-au prins in timpul Guvernului din 2012".

In luna mai, directorul general al companiei Electrica, Ioan Folescu, a demisionat, pentru ca noua conducere a Ministerului Economiei si-a exprimat neincrederea referitoare la neimplicarea lui politica.

Electrica are capital integral de stat si se afla in subordinea Ministerului Economiei.

Conform scrisorii de intentie convenita cu Fondul Monetar International in luna iunie, Guvernul va vinde pana in prima parte a anului viitor, prin licitatii publice, pachete majoitare de actiuni la Electrica, ELCEN Bucuresti si complexurile energetice Hunedoara si Oltenia, dupa ce va finaliza in acest an listarea la bursa a Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica si Nuclearelectrica.

In cazul Electrica, Guvernul va ceda pachete majoritare de actiuni la filialele Electrica Furnizare si cele trei filiale de distributie a energiei - Transilvania Sud, Transilvania Nord si Muntenia Nord.

Totodata, Executivul intentioneaza sa vanda si actiunile pe care le mai detine Electrica la filialele deja privatizate. Guvernul a privatizat, in perioada 2005-2008, cinci filiale, care au fostr preluate de CEZ (Cehia), Enel (italia) si E.ON (Germania).

Electrica SA are trei filiale de distributie a electricitatii, respectiv Electrica Distributie Muntenia Nord, Electrica Distributie Transilvania Nord si Electrica Distributie Transilvania Sud. Acestea au consemnat anul trecut afaceri cumulate de 1,82 miliarde lei (430,2 milioane euro), in crestere cu 9% fata de 1,67 miliarde lei in 2010, in timp ce profitul net a urcat de aproape 2,5 ori, la 116 milioane lei (27,4 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri