"Valoarea maxima eligibila nerambursabila, acordata din fonduri publice - Fondul European de Dezvoltare Regionala si bugetul de stat este de 58,9 milioane lei", se arata intr-un comunicat al Ministerul Economiei, relateaza Mediafax.

Salrom a accesat fonduri nerambursabile de 5,9 milioane lei pentru un proiect de crestere a eficientei energetice in salina Cacica (foto). Valoarea totala a proiectului este de 18 milioane lei, iar dupa finalizarea lucrarilor consumul de energie va scadea cu pana la 50%.

Alt beneficiar este firma Tymbark Maspex Romania, din Valenii de Munte, care a accesat fonduri nerambursabile de 1,9 milioane lei pentru o investitie totala de 6,7 milioane lei care vizeaza extinderea retelei de distributie a energiei electrice.

Municipiul Oradea are in derulare un proiect de valorificare a energiei geotermale pentru productia de energie termica si preparare a apei calde de consum la consumatorii unui cartier din oras. Valoarea totala a investitiei este de 64,7 milioane lei, din care fondurile nerambursabile acopera 51 milioane lei.

Citeste si:

Prin acest proiect Primaria Oradea intentioneaza sa inlocuiasca energia termica provenita din carbune cu cea geotermala.

"Se va inlocui actuala retea de transport agent primar si apa geotermala cu o retea noua", se arata in comunicat.