Potrivit unui comunicat transmis de Horea Uioreanu, constructia microhidrocentralelor se va derula pe parcursul a trei ani, proiectul urmand sa inceapa in cursul anului 2013.

"Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a facut o vizita de lucru in Bulgaria, la sediul firmei PVB Power Bulgaria AD, o companie cu actionariat italian care urmareste dezvoltarea energiei din resurse regenerabile prin valorificarea potentialului hidroenergetic al raurilor de pe teritoriul Europei. In cadrul vizitei s-a discutat despre posibilitatea unui parteneriat public-privat care s-ar putea concretiza prin realizarea unui numar de sapte microhidrocentrale pe raul Somes, dintre care una si pe teritoriul judetului Cluj, in comuna Vad. Valoarea totala a proiectului «Somes River» este de peste 220 de milioane de euro. Constructia microhidrocentralelor se va derula pe parcursul a trei ani, aceasta debutand in cursul anului 2013", se arata in documentul citat.

Uioreanu a spus ca potentialul hidroenergetic al judetului Cluj este extrem de ridicat si ar putea contribui la dezvoltare economica accelerata a judetului.

Citeste si:

"Proiectul «Somes River» vine in intampinarea locuitorilor judetului, acestia putand beneficia atat de o energie mai ieftina, cat si de o agricultura locala performanta, care nu va mai avea de suferit pe timp de seceta", a subliniat presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In cadrul discutiilor s-a discutat si posibilitatea construirii unei microhidrocentrale si in municipiul Dej.

Din delegatia CJ Cluj care a efectuat saptamana trecuta vizita la firma din Bulgaria au mai facut parte primarul municipiului Dej si primarul comunei Vad, precum si reprezentanti ai primariilor din zona Somes, din judetul Salaj.