Symmetrica, unul din cei mai mari producatori de pavele si borduri vibropresante de pe piata locala, a finalizat primul semestru al anului cu afaceri de 5,9 milioane euro, in crestere cu peste 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Pozitionarea fabricilor in zone cu potential mare de consum, Suceava - Iasi – Bucuresti – Brasov - Bistrita, a avantajat producatorul local, care a reusit, prin acces mai rapid si mai ieftin la clienti, sa creasca cifra de afaceri cu peste 40% in prima parte a anului, pana la aproximativ 5,9 milioane de euro.

In ceea ce priveste produsele Symmetrica care au atras cele mai mari vanzari in prima parte a acestui an, reprezentantii companiei sustin ca pavelele au avut o pondere de peste 60% din cantitatea totala livrata.

“Cererea pe segmentul rezidential a ramas la un nivel scazut, comparabil cu cel de anul trecut. In schimb, am constatat o crestere pe partea de distributie in sistem Do-It-Yourself. Cel mai mare proiect din prima parte a anului a fost cel de dezvoltare si reabilitare a arterelor din municipiul Iasi. Aici, cantitatea livrata a fost de peste 150.000 de metri de produse”, a declarat Sebastian Bobu (foto), directorul executiv Symmetrica.

Tot in primul semestru, Symmetrica a finalizat si livrarile pentru lucrarile de refacere a trotuarelor din statiunea Neptun.

Pentru 2012, compania estimeaza o majorare cu 20 de procente a business-ului, pana la 16,2 milioane de euro, de la 13,5 milioane de euro in 2011.

Citeste si Elis a montat pavaje in valoare de 1 mil. euro in prima jumatate a anului

Crestere de 20% a pietei de profil

Despre piata locala de pavele si borduri, Sebastian Bobu estimeaza ca, in primul semestru al anului, aceasta a crescut cu 15 – 20% comparativ cu anul precedent.

In opinia acestuia, cresterea a fost determinata, pe de o parte, de continuarea investitiilor cu fonduri comunitare, iar pe de alta parte avansul a venit ca urmare a dorintei autoritatilor locale de a finaliza unele proiecte in aceasta perioada.

Anul trecut, piata romaneasca de profil a atins o valoare de circa 70 de milioane de euro.

In momentul de fata, Symmetrica opereaza cinci unitati de productie, doua dintre acestea (cea de la Prejmer, din judetul Brasov, si cea de la Sintereag, din judetul Bistrita) fiind deschise in prima jumatate a anului, in urma unor investitii de peste 4 milioane de euro.
Compania are o capacitate de productie de 11.500 m de pavele si borduri pe zi, cea mai mare de pe piata romaneasca, si o acoperire geografica care o transforma in principalul producator de profil, la nivel national.

“Marirea capacitatilor de productie prin deschiderea in acest an a doua noi fabrici, in Brasov si Bistrita, a dus la cresterea volumului de livrari in zone geografice noi si la majorarea numarului de clienti. Per total, in primele sase luni am livrat peste 1 milion de metri de pavele si borduri, cu circa 60% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut”, a mai precizat Bobu.

Compania detinuta de Florentina-Mihaela Stanciu si Florin-Cristinel Stanciu, si-a majorat cifra de afaceri cu 93% anul trecut, pana la 13,5 milioane de euro, pe fondul intensificarii prezentei firmei în zona de sud a tarii, dar si a cresterii capacitatii de productie iar in acest an estimeaza o crestere de 20% la circa 16 milioane euro.

Principalii competitori ai Symmetrica pe piata locala sunt Semmelrock Stein+Design, Elis Pavaje si Serpocom.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri