"In toata Oltenia investim anual 50 milioane euro. In Craiova am inceput cea mai mare investitie a CEZ Distributie, intr-o statie de distributie care alimenteaza institutiile principale din oras, centrul orasului, spitale, scoli. O vom finaliza la mijlocul anului viitor si se face cu echipamente produse in Romania", a declarat intr-o conferinta de presa, directorul general al CEZ Distributie, Doina Vornicu.

Totodata, in acest an compania va continua un program de inlocuite a parcului de transformatoare cu aproape 1.000 de unitati in judetele Dolj, Arges, Olt, Mehedinti, Gorj, Valcea si Teleorman.

Investitia in inlocuirea transformatoarelor se ridica la 26 milioane lei si reprezinta aproape 10% din valoarea programului de investitii pentru acest an al CEZ Distributie.

Grupul ceh CEZ a obtinut in primul semestru in Romania un profit EBITDA de 1,6 miliarde coroane cehesti (63 milioane euro) din productia, vanzarea si distributia de energie electrica, datorita recuperarii datoriilor de la companiile feroviare de stat si cresterii productiei centralelor eoliene.

CEZ a intrat pe piata energetica romaneasca in 2005, prin preluarea filialei de distributie si furnizare de energie a Electrica din Oltenia, si s-a extins avand in prezent si operatiuni de productie a energiei electrice, in turbine eoliene si microhidrocentrale.