Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, intr-un interviu pentru Vocea Rusiei, ca proiectul Nabucco este prioritar pentru Romania, dar niciodata nu se va auzi ca Bucurestiul se opune proiectului "South Stream", el precizand: "Ne mentinem optiunea de a fi un partener al Gazpromului".

Intrebat care este pozitia Romaniei in proiectul South Stream, Basescu a raspuns: "Noi sustinem fara rezerve varianta coridorului sudic, care este o varianta sustinuta de Uniunea Europeana si noi suntem parte a Uniunii Europene", scrie Mediafax.

"Deci pentru noi proiectul Nabucco este un proiect prioritar. Suntem si parte a acestui proiect, Romania are 16% din proiect. Dar niciodata n-o sa auziti ca ne impotrivim South Stream-ului. Va pot spune ca atunci cand am primit de la autoritatile rusesti solicitarea sa se faca primele prospectiuni in zona economica a Romaniei, raspunsul nostru a fost pozitiv. Dar noi nu putem fi decat parte a politicii energetice europene, atata timp cat Federatia Rusa si acum ne vinde gaze prin intermediari si nu in mod direct. In conditiile in care avem o conducta a Gazpromului care trece pe teritoriul nostru. Fireste, o deschidere a Federatiei Ruse catre parteneriatul cu noi si noi am oferit Gazpromului posibilitatea sa faca depozite de gaze pe teritoriul Romaniei in foste saline. Si intrebarea a venit destul de acut atunci cand au fost neintelegerile cu Ucraina. Ne mentinem optiunea de a fi un partener al Gazpromului. Cand vreti sa aflati despre Romania, vorbiti direct cu mine, nu luati din presa", a spus Basescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cablul energetic submarin catre Turcia s-a dus la fund
Setari Cookie-uri