„Pentru intreg anul 2012, estimam o crestere a vanzarilor in lei cu aproximativ 3-5%, comparativ cu anul anterior, avand in vedere conditiile din piata farmaceutica locala si portofoliul nostru de produse", a declarat Dan Zamonea (foto), directorul general al wall-street.ro, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Conform Cegedim, vanzarile Roche Romania in primele 6 luni ale anului 2012 au crescut cu aproximativ 10% comparativ cu perioada similara a anului 2011, daca luam in considerare cifrele in lei, la pret de producator, a mai precizat Zamonea.

Cat despre piata farmaceutica in sine, Dan Zamonea estimeaza ca aceasta va creste, „pentru ca exista in continuare potential", dar ca in conditiile de fata „este dificil de estimat un ritm de progres in cifre".

„Exista o serie intreaga de factori care si-au pus amprenta pe piata farmaceutica in 2012 si care vor continua si in 2013, pornind de la noua legislatie si pana la evolutia cursului de schimb si pierderea de patent a unor molecule originale. Toate acestea au diminuat ritmul de crestere al pietei fata de anii anteriori", a explicat Zamonea.

Citeste si:

In Romania, Roche detine un portofoliu de peste 35 de medicamente (in arii terapeutice precum oncologie/anticancer, anemie, transplant si obezitate). Filiala locala are in jur de 180 de angajati.

Compania este cel de-al doilea mare jucator de pe piata interna a medicamentelor, cu vanzari de 907 milioane de lei in intervalul iulie 2011 - iunie 2012, potrivit Cegedim.

Afla ce alte declaratii si estimari a facut Dan Zamonea pentru wall-street.ro in articolul:

Interviu cu Dan Zamonea, seful Roche in 10 tari: de ce isi pierde piata farmaceutica din avant?

Sursa foto: Agerpres.