Romanii nu si-au luat pauza pe timpul veri si cei aflati in cautarea unui loc de munca au aplicat pentru o multime de job-uri. Cel mai dorit post a fost cel de reprezentanti vanzari, potrvit site-ului de recrutare BestJobs.ro
Astfel, in intervalul 1 iunie - 15 august, pe site-ul de recrutarii, romanii au aplicat cu precadere la job-uri in vanzari, in contextul in care un post de reprezentant vanzari a generat peste 10.000 de aplicari.

"In domeniul vanzarilor, care a inregistrat o crestere cu 32% in prima jumatate a anului in curs fata de aceeasi perioada din 2011, concurenta este foarte mare, dar si numarul job-urilor creste din ce in ce mai mult. Astfel, numai la ora actuala pe site-ul BestJobs.ro exista aproape 4.500 de locuri de munca disponibile in vanzari", se arata intr-un comunicat.

Pe locul doi in topul preferintelor romanilor, in perioada mentionata, se afla postul de operator sondaj de opinie, la care au aplicat 6.800 de persoane, in timp ce un job de consultant cosmetica a starnit interesul a 3.600 de romani.

Un post de ofiter front office este interesant pentru aproape 3.400 de candidati, iar 2.300 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca au aplicat la un job de promoter. Printre alte locuri de munca unde concurenta a fost ridicata pe perioada verii se numara si job-urile de operator PC, care aduc, in medie, aproape 2.200 de aplicari, si cele de lucratori comerciali, de care sunt interesati aproximativ 2.000 de romani.

Si in primele sase luni ale anului, situatia a fost asemanatoare, astfel ca pe primele cinci locuri in topul celor mai cautate job-uri se afla cel de agent vanzari, reprezentant vanzari, assistant manager, contabil si secretara.

BestJobs este serviciul de recrutare preferat de companiile si utilizatorii din Romania, Bulgaria, Serbia si Moldova. In acest moment, BestJobs.ro gazduieste peste 2.250.000 de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client. De asemenea, BestJobs.ro este site-ul cu cele mai multe anunturi de angajare din Romania

BestJobs este un serviciul de recrutare si gazduieste in prezent peste 2,25 milioane de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri