Angajatii romani sunt tot mai stresati. Cauzele sunt de natura profesionala

Peste jumatate dintre angajatii romani (63%) spun ca nivelul lor de stres a crescut in ultimul an, pe fondul instabilitatii economiei, acestia afirmand ca majoritatea cauzelor starilor de supraincordare sunt de natura profesionala, mai mult decat personala, se arata intr-un studiu al companiei Regus.

Sondajul, care examineaza opiniile a peste 16.000 de profesionisti din toata lumea, a relevat ca principalele cauze ale stresului sunt situatia financiara personala (73%), clientii (55%) si angajatii/colegii (25%).

Totodata, sapte din zece (70%) respondenti romani identifica lucrul flexibil ca fiind un mod de reducere a stresului.

„Fara indoiala, angajatii stresati sunt totodata nefericiti si nesanatosi, deci companiile care doresc sa isi ajute angajatii sa duca vieti mai pline de satisfactii nu pot omite analizarea si reducerea nivelului de stres din cadrul organizatiei lor. Cu toate acestea, problema dificila a stresului nu afecteaza numai angajatii, ci si companiile, deoarece acestea descopera ca au angajati care nu pot lucra conform necesitatilor, care au nevoie de mai multe concedii medicale si sunt mai putin eficienti”, a explicat Ramona Iacob, Market Team Leader Regus.

Potrivit studiului, aproape jumatate (40%) dintre respondenti considera ca modul de lucru flexibil este mai orientat spre familie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri