Studiu: Peste 99% dintre angajatii romani sunt stresati

Peste 99% dintre angajatii romani sunt stresati, se arata intr-un studiu lansat de Dynamic HR, o initiativa prin care a fost masurat stresul in randul angajatilor din Romania.

99,7% dintre angajatii romani sunt stresati, 98% se simt epuizati si 93% sunt deprimati, potrivit studiului Stres National. Acesta a vizat 20 de industrii diferite, avand circa 1.000 de respondenti din 35 de judete.

"Lucram cu organizatiile din anul 2010 la starea de bine a angajatilor prin programe de wellbeing, iar managementul stresului a stat la baza acestor programe care au scopul de a face viata oamenilor mai sanatoasa, mai echilibrata. In 2017 ne-am propus sa masuram starea populatiei la nivel national cu privire la acest subiect si am realizat ca, din pacate cifrele sunt ingrijoratoare. 99,7% dintre angajati cu probleme in aceasta directie este enorm. Se stie foarte bine ca daca stresul nu este gestionat corect poate avea efecte
dramatice asupra starii fizice si psihice, poate provoca relatii de tensiune cu colegii, cu prietenii, cu familia, poate duce la depresie, ceea ce se traduce in concedii medicale, lipsa de productivitate. De aceea, se impune ca la nivel national sa cream o strategie de prevenire a stresului, implicand actori precum furnizorii de servicii medicale, de servicii de wellbeing, wellness, departamente de resurse umane si psihoterapeuti", a declarat Simona Nicolaescu, Business Owner, Dynamic.

Potrivit aceluiasi studiu, 91,4% nu au rabdare in relatia cu ceilalti, 52% se simt instrainati fata de familie, 75% tipa la ceilalti fara motiv, 72,6% nu pot vorbi deschis despre propriile stari atunci cand sunt tristi, 90,1% se supara din orice nimic, 55% nu participa in mod regulat la activitati sociale.

Citeste si:
Presiune pe ratele la credite: Rambursezi sau alegi dobanda fixa?
Raiffeisen Bank: rambursarile...
Sursa foto: Shutterstock/ Doidam

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »



Citește și
Viteză și adrenalină: 3 dintre cele mai bune filme cu mașini de văzut în weekend
Setari Cookie-uri