99,7% dintre angajatii romani sunt stresati, 98% se simt epuizati si 93% sunt deprimati, potrivit studiului Stres National. Acesta a vizat 20 de industrii diferite, avand circa 1.000 de respondenti din 35 de judete.

"Lucram cu organizatiile din anul 2010 la starea de bine a angajatilor prin programe de wellbeing, iar managementul stresului a stat la baza acestor programe care au scopul de a face viata oamenilor mai sanatoasa, mai echilibrata. In 2017 ne-am propus sa masuram starea populatiei la nivel national cu privire la acest subiect si am realizat ca, din pacate cifrele sunt ingrijoratoare. 99,7% dintre angajati cu probleme in aceasta directie este enorm. Se stie foarte bine ca daca stresul nu este gestionat corect poate avea efecte
dramatice asupra starii fizice si psihice, poate provoca relatii de tensiune cu colegii, cu prietenii, cu familia, poate duce la depresie, ceea ce se traduce in concedii medicale, lipsa de productivitate. De aceea, se impune ca la nivel national sa cream o strategie de prevenire a stresului, implicand actori precum furnizorii de servicii medicale, de servicii de wellbeing, wellness, departamente de resurse umane si psihoterapeuti", a declarat Simona Nicolaescu, Business Owner, Dynamic.

Potrivit aceluiasi studiu, 91,4% nu au rabdare in relatia cu ceilalti, 52% se simt instrainati fata de familie, 75% tipa la ceilalti fara motiv, 72,6% nu pot vorbi deschis despre propriile stari atunci cand sunt tristi, 90,1% se supara din orice nimic, 55% nu participa in mod regulat la activitati sociale.

Stresul la locul de munca te...
Citeste si: Stresul la locul de munca te imbolnaveste. 5 afectiuni

Sursa foto: Shutterstock/ Doidam