Ce avantaje are Tender prin deschiderea unei firme in Mauritius

Omul de afaceri Ovidiu Tender a explicat pentru wall-street.ro de ce a ales Mauritius pentru a deshide o subsidiara a Prospectiuni SA in Africa.

Prespectiuni SA a convocat recent o adunare a actionarilor pentru a aproba obtinerea unor credite pentru investitii, dar si pentru deschiderea unei subsidiare in republica Mauritius.

De ce a ales acest stat? Tender a explicat pentru wall-street.ro ca Mauritius are semnate conventii cu alte state din Africa in ceea ce priveste evitarea dublei impuneri. Astfel, subsidiara in Mauritius nu va fi obligata sa plateasca impozit pe profit si intr-un alt stat african in care are operatiuni.

In plus, impozitul pe profit este de doar 3%, iar profitul va ajunge catre compania mama din Romania sub forma de dividende.

Mauritius este a doua tara din Africa, dupa Africa de sud, la nivel de competitivitate economica, potrivit unui studiu al Forumului Economic Mondial.

Tender deruleaza mai multe afaceri in Africa, unde a anuntat ca este interesat de diverse sectoare, precum explorarea si exploatarea resurselor, dar si serviciile pentru industria extractiva sau constructiile.

Veniturile Prospectiuni au scazut cu 25,8% in primul semestru, de la 149,3 milioane lei la 110,7 milioane lei, iar compania a inregistrat pierderi de 6,1 milioane lei, dupa un profit net de 27,3 milioane lei din prima jumatate a anului trecut.

Tender detine 55,7% din actiunile Prospectiuni, prin firma Tender SA Timisoara, iar SIF Muntenia are 11,8%.

Actiunile Prospectiuni sunt listate pe piata Rasdaq a Bursei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri