Consiliul Concurentei a efectuat o inspectie inopinata la Aeroportul "Traian Vuia" din Timisoara

Consiliul Concurentei a efectuat o inspectie inopinata la sediul Societatii Nationale Aeroportul International Timisoara “Traian Vuia”. Motivul a fost o investigatie privind un posibil abuz de pozitie dominanta, manifestat, in special, prin stabilirea unor conditii tarifare discriminatorii pentru furnizarea de servicii de handling la sol si pentru accesul la infrastructura aeroportuara.

Documentele ridicate in cadrul acestei inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei, se arata intr-un comunicat.

Inspectiile inopinate reprezinta o etapa preliminara in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential. Efectuarea acestor inspectii nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei nici in ceea ce priveste vinovatia companiei investigate si nici in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate.

Daca in cadrul investigatiei, comportamentul anticoncurential al SN Aeroportul International “Traian Vuia” S.A. va fi confirmat, autoritatea romana de concurenta poate aplica o amenda ce poate ajunge pana la 10% din cifra de afaceri a intreprinderii sanctionate.

Sursa foto: aerotim.roTe-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri