Din cele 19.000 de dosare, 1.500 sunt proceduri de reorganizare, care privesc firmele mijlocii si mari.

“Din cele 1.500 de dosare de reorganizare sunt si unele care implica dezvoltatori imobiliari. La dorinta creditorilor si proprietarilor aceste firme nu intra faliment, din cauza raportarilor financiare pe care fiecare banca trebuie sa le faca”, a completat Stanescu, in cadrul unei conferinte organizate de Medien Conferences.

El spune ca pe rolul instantelor se afla 35.000 de dosare, din care multe sunt artificiale, venite de la Registru, intrucat Ministerul finantelor insista sa fie un lichidator.

Citeste si:

“Cifra pare destul de mare. Banca Mondiala o apreciaza mare, eu cred ca avem 25.000 dosare adevarate si din aprecierile Bancii Mondiale suntem intr-o situatie foarte buna in raport cu alte state europene deoarece finalizam peste 70% din proceduri in mai putin de 9 luni”, a adaugat Arin Stanescu.

Acesta a mentionat ca dosarele care implica vanzare de active sunt mai complicate, pe fondul unei piete imobiliare in scadere si din cauza dorintei debitorilor de a obtine sume mari, in neconcordanta cu piata.