Compania Nationala a Huilei (CNH) a avut in perioada 2009-2011 pierderi de 543,7 milioane lei (121 milioane euro) din cauza ca a vandut carbunele la preturi sub costul de productie, potrivit unui control derulat de Ministerul Economiei, actionarul majoritar al companiei.
Controlul releva "nerealizarea de venituri in suma de 543,7 milioane de lei, ca urmare a contractarii si livrarii carbunelui la un pret mai mic decat pretul de cost al exploatarilor miniere", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, scrie Mediafax.

CNH furnizeaza huila termocentralelor Mintia si Paroseni si are datorii catre bugetul de stat de peste patru miliarde de lei.

Pentru huila importata a fost estimat un pret de 85 lei/gigacalorie, respectiv 289-323 lei/tona, in timp ce CNH a vandut carbunele in perioada 2009-2011 la pretul de 204-247 lei/tona catre termocentrala Paroseni, si cu 185-247 lei/tona la termocentrala Mintia.

Comunicatul Ministerului Economiei precizeaza, de asemenea, ca Uniunea Europeana interzice vanzarea huilei la un pret inferior tarifului din alte tari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri