24 Octombrie 2012

Hidroelectrica vrea sa vanda energie de 82 mil. euro pe OPCOM



Compania Hidroelectrica, aflata in insolventa, a scos la vanzare pe bursa de energie OPCOM o cantitate de 1,7 TWh de electricitate, in valoare de 82 milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare oferta a unui producator de energie din ultimii doi ani.

Compania de stat a scos la vanzare 35 de pachete de electricitate, care urmeaza sa fie oferite cumparatorilor in cadrul unor licitatii programate pentru 31 octombrie si 1, 2 si 5 noiembrie, potrivit OPCOM.

Cantitatea de 1,7 TWh echivaleaza cu 14% din productia estimata de Hidroeletrica pentru acest an, de circa 12 Twh, scrie Mediafax.

O astfel de cantitate de energie ar putea asigura o parte semnificativa din necesarul unor mari consumatori, precum Alro Slatina sau ArcelorMittal Galati.

In decembrie 2010 Hidroelectrica a vandut 1,75 TWh de energie catre ArcelorMittal Galati, care a platit 53,2 milioane euro pentru volumele achizitionate de la compania de stat.

Combinatul siderurgic si-a asigurat necesarul de energie pentru 2010 intr-un mod similar, cumparand energie, in decembrie 2009, tot de la Hidroelectrica, prin intermediul OPCOM.



Citeste si