50% din productia uneia din cele mai mari fabrici de medicamente din Romania va merge la export, in 5 ani

Zentiva Romania, compania din grupul Sanofi, are in plan cresterea ponderii exporturilor, pana la 50% din volum in 5 ani, fata de 8% cand este in prezent, dupa investitii de 9 mil. euro in extinderea capacitatii si upgradarea unor echipamente, a anuntat compania.

Ca urmare a investitiilor capacitatea de productie a fabricii Zentiva, parte a Sanofi, cel mai mare producator de medicamente din Romania, ca volum, va creste cu 50%, practiv urmand ca in anii urmatorii productia sa se extinda direct proportional cu activitatea de export a companiei. Compania a demarat deja de anul trecut activitatea de export, iar medicamentele produse in Romania se gasesc deja in farmacii din tari ca Franta, Marea Britanie sau Italia.

Cresterea productiei fabricii din Romania nu inseamna ca alte fabrici ale Sanofi din Europa se inchid sau isi diminueaza productia, noile volume din Romania fiind transferate de la unitati de productie care nu fac parte din grupul Sanofi. Producatorul fabrica medicamentele din portofoliu nu doar in fabrici proprii ci si in unitati care nu fac parte din grup.

In prezent, in fabrica Zentiva se produc anual circa 48 milioane de cutii de medicamente.

Sanofi Romania este liderul pietei farmeceutice locale, cu o cota de piata de 8,4% in valoare si 13,3% in volum.

Fabrica Zentiva Romania a inaugurat in acest an o noua sectie de productie medicamente pe baza de peleti, o si un laborator, care serveste drept Centru European al Sanofi pentru Constrolul si Eliberarea produselor betalactamice fabricate in afara UE.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri