Grupul francez de bricolaj Bricostore, cu operatiuni in Romania, Ungaria si Croatia, a decis sa se retraga de pe piata ungara la inceputul anului 2013, din cauza crizei economice, transmite AFP, citat de Mediafax.

"Ungaria traverseaza o criza economica profunda de la inceputul lui octombrie 2008, care a dus la o scadere importanta a activitatilor Bricostore Ungaria in anii care au urmat", a anuntat intr-un comunicat presedintele grupului, Philippe Bresson.

El a adaugat ca nu se intrevede o refacere serioasa si durabila a consumului in Ungaria, astfel ca actionarii au fost nevoiti sa decida oprirea activitatii magazinelor din aceasta tara, la inceputul anului viitor.

Citeste si:

Bresson a precizat ca grupul isi va onora angajamentele asumate in Ungaria, inainte de suspendarea activitatilor.

Bricostore este prezent in Ungaria din 1997, iar in iunie 1998 a deschis un prim magazin la Torokbalint, la vest de Budapesta. In prezent, Bricostore opereaza in Ungaria opt magazine.

Un reprezentant sindical al lucratorilor din comert, Jozsef Szalig, a declarat pentru agentia ungara de presa MTI ca plecarea din Ungaria a Bricostore, care inregistreaza pierderi pe aceasta piata din 2009, va duce la desfiintarea a 1.000 de locuri de munca. In Romania, Bricostore opereaza 15 magazine, iar in Croatia trei.

Praktiker ar fi vrut sa renunte la Romania

In urma cu jumatate de an, firma austriaca de investitii Maseltov, cel mai mare actionar al grupului german Praktiker, a anuntat ca ar vrea ca retailerul de bricolaj, prezent si in Romania, sa se retraga din Europa de Est. Ulterior, retailerul de bricolaj Praktiker a spus ca nu se va retrage de pe piata locala, in ciuda informatiilor aparute in presa germane.

"Precautie" este cuvantul de ordine in bricolaj

Retailerul francez Bricostore, cu afaceri de circa 150 milioane de euro, nu intentioneaza sa-si mareasca numarul de magazine in urmatoarea perioada, in ciuda rezultatelor de anul trecut care au fost in “usoara crestere”, potrivit oficialilor companiei. "Suntem precauti".


Topul retailerilor din bricolaj:
Dedeman vinde cat Praktiker, Bricostore si Baumax la un loc