Anul viitor va fi unul dificil pentru Arcelor Mittal Galati, similar cu 2012, iar in ultimele saptamani conditiile pietei s-au deteriorat puternic, a declarat Bruno Ribo, directorul general al companiei.
"Piata s-a degradat puternic si rapid in ultimele saptamani. Preturile au scazut cu mai mult de 70 de dolari pe tona la toate produsele, iar volumele pentru saptamanile viitoare sunt incerte. Criza s-a raspandit in toata Europa in ceea ce priveste toate produsele. Nu putem preconiza o revenire a pietei in 2013. Vedem 2013 ca fiind un an dificil, la fel ca 2012. Cu siguranta, nu vom putea face lucruri extraordinare", a declarat Ribo, prezent la o dezbatere publica organizata la sediul ArcelorMittal Galati, transmite corespondentul Mediafax.

Totusi, cota de piata a companiei in Romania a crescut si au inceput exporturi de tabla groasa catre Europa Centrala si de Nord, potrivit sursei citate.

"Rezultatele in trimestrul al treilea au fost foarte bune. Furnalul 5 produce peste 4.600 de tone pe zi si este stabil, iar LTG 1 si LTG 2 functioneaza intr-un regim flexibil. Previzionam o productie de 1,6-1,7 milioane de tone de otel pentru 2012", a spus Ribo.

Intrebat daca dificultatile economice sunt accentuate de lipsa unui contract ferm pentru achizitionarea de energie si daca eticheta de "baieti destepti" a afectat imaginea ArcelorMittal Galati, directorul general al combinatului siderurgic a sustinut ca aceasta eticheta nu este una potrivita, pentru ca energia cumparata este folosita exclusiv pentru productie, iar in ceea ce priveste lipsa unui contract pentru o cantitate insemnata se cauta solutii.

"Nu am putut incheia un contract pentru achizitia de energie. Lucram la gasirea unei solutii pe bursa OPCOM, unde si furnizorii au esuat sa gaseasca clienti pentru cantitati mari de energie. Este ca si cum ai vrea sa cumperi Cola, iar o sticla de jumatate de litru are un pret la restaurant, un bax in supermarket are un alt pret, iar un camion luat direct de la producator are un cu totul alt pret. Noi facem parte din a treia categorie, avem nevoie de cantitati mari si sigure de energie. In privinta etichetei de baieti destepti care ni se aplica, consider ca nu este una adecvata, pentru ca nu reflecta realitatea. Noi avem nevoie de energie ca sa producem otel, nu ca sa o vindem mai departe", a spus el.

Compania face parte din grupul ArcelorMittal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri