Nuclearelectrica pierde un contract pentru vanzare de energie in valoare de 24 mil. euro cu ArcelorMittal

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati a denuntat un contract pe care il avea semnat cu Nuclearelectrica (SNN). intelegerea avea ca obiect furnizarea de energie in valoare de 107,52 mil.lei (24,1 mil. euro) pana pe 30 septembrie.

Contractul a fost incheiat pe 22 februarie 2013 si viza furnizarea de energie pana pe 30 septembrie 2014, informeaza Mediafax.

"Tranzactiile cu energie prevazute pentru perioada 1 aprilie - 30 septembrie 2014, in baza Contractului denuntat unilateral de ArcelorMittal Galati, aveau ca obiect 592.920 MWh, cu o valoare totala de 107,52 milioane lei", potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica transmis Bursei.

ArcelorMittal Galati a cumparat in februarie 2013 de la Nuclearelectrica o cantitate de 1,86 TWh printr-o tranzactie derulata pe piata de energie OPCOM, cumparand energie in valoare de 337,1 milioane de lei (76,8 milioane euro). Compania face parte din grupul ArcelorMittal, controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal.

ArcelorMittal Galati este investigata de Comisia Europeana pentru doua contracte de achizitie a energiei incheiate pe OPCOM cu Hidroelectrica in 2009 si 2010. In iulie 2012, CE a anuntat ca a ajuns la concluzia preliminara ca acele doua acorduri reprezinta ajutor de stat ilegal.

Citeste si:
Romania are, luni, cea mai ieftina energie electrica din regiune
Romania are, luni, cea mai...

Hidroelectrica a acceptat, in 2009 si 2010, preturile propuse de ArcelorMittal Galati, pe OPCOM, desi existau oferte concurente la preturi similare sau mai ridicate. Nuclearelectrica si Hidroelectrica sunt detinute de stat, prin Ministerul Economiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Românii cu bani au cumpărat acțiuni Tesla, Microsoft și Facebook în pandemie
Setari Cookie-uri