Romstrade SRL a intrat in insolventa la cererea Agroindustrial Construct, in timp ce Romstrade Logistic Express a ajuns in insolventa intr-un dosar in care creditori sunt DHL International Romania si Antena 3.

Acestea nu sunt insa singurele companii care cer insolventa societatilor lui Nelu Iordache. Romstrade SRL are zeci de cereri de insolventa inregistrate pe Tribunalul Giurgiu. Printre cei care au cerut recent insolventa Romstrade SRL, societatea de constructii, care i-a adus lui Iordache statutul de rege al asfaltului, se numara pana si directorul general al Blue Air.

Directorul general Blue Air, Sherif Ussama, cere insolventa Romstrade alaturi de cateva zeci de firme. Gheorghe Racaru, directorul de strategie al Romstrade, a declarat pentru wall-street.ro ca nu cunoaste detalii despre cererea de insolventa inregistrata de actualul director al Blue Air, prin urmare nu a furnizat informatii privind la motivele pentru care acesta a cerut demararea procedurii. Legat de insolventa, Racaru a spus ca Romstrade are la randul sau de recuperat foarte multi bani de la alte companii.

Egipteanul Sherif Ussama a venit la Blue Air in noiembrie 2009 pe functia de director de marketing si vanzari, iar in martie 2010 a fost numit director general al operatorului low-cost Blue Air.

Cereri de insolventa a inregistrat anul trecut si operatorul aerian low-cost Blue Air, furnizorul de servicii de curierat DHL International Romania dorind recuperarea unor datorii.

Citeste si:

Pe 7 decembrie CNADNR a reziliat doua contracte incheiate cu Romstrade, firma detinuta de Nelu Iordache, pentru intretinerea pe timp de iarna a doua loturi de drumuri deoarece nu au fost trimise utilajele in bazele de deszapezire.

Datoriile firmei de constructii Romstrade s-au ridicat anul trecut la 220 de milioane de euro, potrivit Ministerului de Finante.

Tribunalul Bucuresti a decis, in 2 decembrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri Nelu Iordache, la propunerea procurorilor DNA care il cerceteaza pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani.