Adrian Ionascu, care in mai 2009 era numit director general al operatorului low-cost Blue Air, a fost schimbat din functie dupa nici 10 luni de mandat, cu egipteanul Sherif Ussama.
Motivul retogradarii lui Ionascu in functia de director general adjunct: "incompetenta sa in materie de decizii cu caracter comercial".

“Adrian Ionascu este un foarte bun manager pe partea de operatiuni, insa uneori deciziile comerciale luate de aceasta nu au venit la timp”, a declarat Gheorghe Racaru, director de strategii si dezvoltare al grupului de firme detinut de omul de afaceri Nelu Iordache, din care face parte si Blue Air.

Sheriff Usama, care a venit la Blue Air in noiembrie 2009 pe functia de director de marketing si vanzari, are o experienta de aproape 15 ani in domeniul aviatiei internationale.

Si-a inceput cariera in departamentul de vanzari al Saudi Arabian Airlines. Patru ani mai tarziu, Sherif Ussama paraseste Saudi Arabian Airlines pentru a se alatura echipei Kuwait Airways, unde a dezvoltat proiecte comerciale ample pentru patru regiuni cu activitate turistica intensa (Egipt, Kuweit, Bangkok si Maroc).

In ianuarie 2004, Sherif Ussama si-a inceput activitatea
la unul dintre gigantii industriei aviatice - Qatar Airways, unde a coordonat strategiile de vanzari si marketing pentru regiunile Qatar, Iordania, Egipt, Israel si Bancul de Vest.

In perioada 2008 - 2009, a activat in calitate de consultant extern in domeniul aviatiei pentru mai multe companii din Uniunea Europeana si din zona Orientului Mijlociu.

Pentru 2010, continuarea parteneriatelor strategice anuntate la inceputul acestui an cu jucatori importanti din sectorul aviatiei internationale. “Vom consolida in continuare acest tip de parteneriate si in 2010, pentru a mari numarul destinatiilor internationale. De asemenea, intentionam sa ne diversificam canalele de distributie pentru a avea o expunere mai mare in Europa de Vest. In ceea ce priveste piata interna, vom pune in continuare accent pe zborurile domestice si ne vom dezvolta bazele interne - Bucuresti, Sibiu si Bacau”, declara noul sef Blue Air.

Compania aeriana low-cost Blue Air a inregistrat anul trecut o
cifra de afaceri de 140-150 milioane euro, in crestere cu 20% fata de anul 2008, dar sub estimarile initiale de 170 milioane euro.

Linia aeriana a transportat anul trecut 1,7 miloane pasageri, cu un grad mediu de ocupare al aeronavelor de 75%.

Compania aeriana are in prezent 830 de angajati, iar in acest an are in plan o crestere de 30% a numarului de angajati.

Blue Air este o companie cu capital 100% privat romanesc si este autorizata sa efectueze zboruri regulate interne si internationale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere si transporturi cargo.

Flota companiei este constituita in prezent din noua aeronave Boeing
737: trei aeronave seria 737 - 300, doua aeronave seria 737 - 400, o aeronava seria 737-500 si trei aeronave 737 - 800 Next Generation, cu capacitati intre 126 si 189 de locuri.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri