65% din pozitiile de conducere, ocupate de femei

Femeile ocupa 65% din functiile de conducere si 35% din pozitiile de varf ale companiilor din Romania, reiese dintr-un studiu realizat de firma de cercetare in domeniul afacerilor Stanton Chase International.

"In Romania procentul de femei care ocupa pozitii de top este mai mare decat in multe alte tari. In SUA, de exemplu, procentul este de doar 20-25%", a spus Panos Manolopoulos, managing partner la Stanton Chase Romania, citat de Mediafax. El a adaugat ca femeile din mediul de afaceri romanesc sunt foarte sigure pe ele, isi doresc o cariera, fara insa a neglija viata de familie. "Asta este interesant in Romania, ca ambitia de care femeile dau dovada in cariera nu se contrazice cu valorile lor familiale si poate tocmai aceasta dualitate le face sa fie femei de succes", a continuat Manolopoulos.

Studiul realizat de Stanton Chase releva faptul ca in Romania, spre deosebire de alte tari din Europa si din lume, varsta femeilor care ocupa pozitii de varf este mult mai scazuta. "In Romania exista femei manager care au 25-30 de ani, ceea ce se intampla foarte rar oriunde altundeva in lume.

De asemenea, femeile care pornesc o afacere sunt mult mai numeroase aici", a spus Panos Manolopoulos. El a adaugat ca tendintele la nivel international arata ca, in urmatorii ani, foarte multi manageri care acum ocupa pozitii de varf in Romania vor activa in afara tarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri