Femeile domina ca numar industria de servicii pentru afaceri. Barbatii ocupa posturile cu cele mai mari salarii

Femeile reprezinta aproximativ doua treimi (64%) dintre angajatii industriei de servicii pentru afaceri (ITO, BPO, SSC si R&D), insa barbatii, chiar daca de doua ori mai putini, tind sa ocupe posturile cu salariile cele mai mari, din companiile care furnizeaza servicii IT.

"Angajatii femei sunt in majoritate in cele mai multe companii. (…) Cinci companii angajeaza barbati in numar mai ridicat decat femei. Aceste companii sunt in principal furnizori de servicii IT", potrivit unui studiu realizat de KPMG pentru ABSL (Asociatia Liderilor in Furnizarea de Servicii de Business - Association of Business Service Leaders).

La studiu au participat 36 de companii (28.900 de angajati), insa doar 28 dintre acestea (27.119 angajati) au furnizat informatii despre numarul angajatilor femei si cel al angajatilor barbati.

Alte cifre despre industria serviciilor pentru afaceri:

  • 73% dintre angajatii companiilor participante la studiu se afla in Bucuresti, 8% in Cluj-Napoca, 7% in Iasi si 5% in Timisoara.
  • varsta medie a angajatilor este intre 25 si 35 de ani
  • rata pierderii de personal (attrition rate) este de 19,5%
  • companiile participante la sondaj ofera o gama larga de beneficii angajatilor, cele mai frecvente fiind pachetele de servicii medicale si cele de limbi straine
  • cei mai multi angajati au cel putin diploma de licenta, in timp ce un sfert au si masterat sau doctorat
  • numarul de angajati la nivelul industriei serviciilor pentru afaceri este de aproximativ 109.000. Cresterea prognozata 2016 – 13%, 2017 – 19% si 2018 – 18%
  • cea mai cautata competenta este cunoasterea de limbi straine, in special germana, urmata de cunostintele IT si alte cunostinte tehnice

Asociatia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania este cea mai mare organizatie care reprezinta sectorul de servicii pentru afaceri din Romania si care reuneste cele mai mari companii de profil din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), IT Outsourcing (ITO) si Cercetare si Dezvoltare (R&D).

Citeste si:
Florin Grama, ABSL: IT-stii romani au inceput sa revina in tara
Florin Grama, ABSL: Industria...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: wavebreakmedia/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri