24 Decembrie 2012

RESTRUCTURARE: nemtii de la Klockner au vandut operatiunile locale



Distribuitorul german de produse din metal Klockner a vandut operatiunile din Cehia, Bulgaria si Romania, parte a unui program de restructurare care vizeaza renuntarea la intreaga divizie din Europa de Est.

Compania a renuntat la operatiunile din Cehia, Bulgaria si Romania in cadrul primei faze a programului de restructurare, se arata intr-un comunicat al Klockner, care nu mentioneaza cumparatorul sau pretul tranzactiei.

Klockner era prezenta in Romania prin operatiuni de vanzari si un depozit pentru livrarea de diverse produse metalurgice necesare executarii confectiilor si constructiilor metalice.

Vanzarea activitatilor din Polonia si Lituania este asteptata sa se incheie in prinul trimestru al anului urmator. Procesul depinde inca, partial, de avizul autoritatilor de reglementare.

Cifra anuala de afaceri a Klockner in Europa de Est, unde compania are 255 de angajati si 14 locatii, se ridica la circa 100 de milioane de euro, reprezentand 1,4% din total.

Compania deruleaza un program de restructurare care vizeaza inchiderea sau vanzarea a 60 de locatii si reducerea personalului cu 1.800 de angajati. Pana la sfarsitul trimestrului al treilea, Klockner a inchis deja 20 de locatii si a desfiintat 800 de locuri de munca.

Cea mai importanta parte a afacerii Klöckner este formata din depozitarea si distributia de otel si metale neferoase, precum si de asigurarea de servicii de service pentru produse din otel. Compania este prezenta in peste 20 de tari, prin intermediul a 270 de locatii si are circa 11.000 de angajati. Vanzarile companiei in anul fiscal 2011 s-au ridicat la 7,1 miliarde de euro.



Citeste si