Titan a trecut pe pierdere in anul fiscal 2012

Compania de morarit si panificatie Titan (MPN) a inregistrat in anul fiscal incheiat la 30 septembrie 2012 pierderi de 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro), cu o treime peste cele anuntate in luna noiembrie, cand a publicat rezultatele preliminate.

In anul fiscal anterior, Titan a consemnat un profit net de 8,2 milioane lei, relateaza Mediafax.

Situatiile financiare auditate urmeaza sa fie aprobate de actionarii Titan intr-o AGA programata pentru 18 februarie, potrivit unui convocator transmis, luni, de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In aceeasi sedinta, actionarii vor discuta si reducerea locurilor in Consiliul de Supraveghere de la 5 la 3, prin revocarea a doi membri.

Potrivit rezultatelor financiare preliminate anuntate in luna noiembrie, cifra de afaceri a scazut cu 18%, la 283,7 milioane lei (64,3 milioane euro).

Conducerea Titan a decis in noiembrie 2010 trecerea la un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, noua perioada fiind intre 1 octombrie anul curent si 30 septembrie din anul umator.

Primele rezultate preliminate intocmite conform noul an financiar sunt cele pentru exercitiul financiar 2011.

Titan are un capital social de 40,8 milioane lei, format din 408,4 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei. Compania este controlata indirect de grupul financiar bancar Raiffeisen.

Pretul actiunilor Titan a scazut cu peste 10% in sedinta bursiera de luni, ajungand la 0,26 lei. La aceasta cotatie, Titan are o capitalizare bursiera de 106,2 milioane lei (24,2 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Bucureşti Mall - Vitan anunță reduceri de până la 70% în magazine
Setari Cookie-uri