"Se aproba cu unanimitate de voturi ratificarea contractarii de catre societate in calitate de imprumutat, a unui contract de credit in valoare de 16 milioane euro de la BRD - Group Societe Generale. Din valoarea de 16 milioane euro, la optiunea Societatii, suma de 3 milioane euro poate fi utilizata pentru emiterea unor scrisori de garantii bancare cu posibilitatea de activare la momentul cererii", potrivit unei hotarari a actionarilor companiei, scrie Mediafax.

Pentru acest credit compania va garanta cu imobile din Bucuresti si Targu Mures, conturi curente deschise la BRD - Groupe Societe Generale, stocuri si cu creante rezultate din contractele incheiate cu clienti ai firmei. De asemenea, compania va prelungi facilitatea de credit in valoare de 13 milioane euro acordata de Alpha Bank. GoodMills Romania estimeaza pentru anul fiscal 2014/2015 un profit operational de 5,4 milioane lei (1,2 milioane euro), dupa ce in anul anterior (octombrie 2013-septembrie 2014) a inregistrat pierderi de 14,4 milioane lei. Afacerile companiei s-au situat in anul fiscal 2013/2014 la 314,5 milioane lei.

Compania este controlata indirect de grupul financiar Raiffeisen, prin Goodmills Group. Actionarul majoritar al producatorului de morarit si panificatie a delistat compania de la Bursa de Valori Bucuresti in ianuarie anul trecut. Fosta fabrica Titan a preluat denumirea de GoodMills in octombrie 2014. GoodMills detine un complex de morarit si panificatie la Cernica, judetul Ilfov, care cuprinde 3 mori, o fabrica de paine, linii de productie de fulgi de porumb, cereale expandate, produse de patiserie si paste fainoase si o fabrica de chifle si paine toast, dar si o unitate la Targu Mures. De asemenea, potrivit datelor de pe site-ul companiei, GoodMills mai detine si o retea de 32 de magazine Belforno Fresh. GoodMills Group are sediul central in Viena, are operatiuni in 7 state si vanzari anuale de aproape un miliard de euro.

Sursa foto: pixabay.com