"Fondul Proprietatea poate sa critice ce vrea si cat vrea. Contractul cu firma de recrutare a fost in regula. Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia avea toate drepturile, chiar daca era interimar. Din moment ce o companie de recrutare spune ca (Laurentiu Ciurel - n.r.) este bun de manager, nu avem ce comenta", a declarat Nita.

Laurentiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic, a fost numit, luni, de catre Consiliul de Supraveghere manager privat al unitatii, cu un mandat de patru ani. El a fost selectat de o firma de recrutare angajata de Ministerul Economiei sa caute sef profesionist pentru Complexul energetic Oltenia.

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, considera ca numirea lui Ciurel nu a fost facuta de un Consiliu de Supraveghere autorizat, iar procesul de selectie a fost defectuos, fara intervievarea mai multor candidati.

Ciurel a fost numit director general al Complexului Energetic Oltenia in toamna anului trecut. El a ocupat anterior functiile de vicepresedinte PSD Gorj si consilier judetean, la care a renuntat in toamna anului 2012 pentru a putea ocupa functia de conducere, dar si pentru a-si putea depune dosarul de manager privat.

Sursa foto: Shutterstock