Primarul a spus ca a fost contactat de reprezentantii grupului Astaldi, care si-au exprimat interesul pentru constructia unui stadion nou in municipiul Suceava, in parteneriat public-privat, iar in perioada urmatoare va fi lansata o dezbatere in Consiliul Local si stabilite conditiile pentru o asemenea colaborare, relateaza Mediafax.

Lungu a aratat ca municipalitatea nu are fonduri pentru constructia unui nou stadion de care orasul are nevoie, iar in cadrul unui parteneriat public-privat investitorul va primi terenul de aproximativ doua hectare, unde este in prezent stadionul municipiului, in apropierea Primariei, pentru un proiect imobiliar.

"Discutia este despre cum se poate amortiza investitia. Noi putem sa le punem la dispozitie terenul actualului stadion", a spus primarul.
El a aratat ca investitia pentru stadion este de minimum 15 de milioane de euro.

Actualul stadion, situat in apropierea sediului Primariei, nu dispune de autorizatie de functionare, iar impreuna cu constructiile aferene se intinde pe o suprafata de aproape doua hectare.

Citeste si:

Municipiul Suceava a preluat, in 2010, o suprafata de 12 hectare de teren de la Statiunea de cercetari agricole, la intrarea in oras dinspre Falticeni, pentru constructia unui complex sportiv.

Primarul Sucevei a prezentat in ianuarie 2011 proiectul noului complex sportiv unde urmeaza sa se construiasca o sala polivalenta cu o capacitate de 5.000 de locuri, un stadion cu capacitate de 15.000 de locuri, un bazin olimpic, dar si terenuri de sport in aer liber.

Compania italiana Astaldi a fost implicata in multe proiecte importante din Romania, precum constructia unor tronsoane de autostrada, a Arenei Nationale si a Pasajului Basarab, ambele in Bucuresti, urmand sa conduca, totodata, consortiul care va realiza magistrala de metrou Raul Doamnei-Hasdeu.