Primarul Ion Lungu a spus, intr-o conferinta de presa, ca municipiul Suceava are nevoie de o sala polivalenta care sa fie folosita atat pentru evenimente sportive, cat si culturale, investitia facand parte din strategia culturala adoptata de Consiliul Local, si a subliniat ca va trebui facuta cu fonduri locale intrucat programele europene nu prevad finantari pentru astfel de obiective.

El a aratat ca proiectul ar urma sa fie finalizat la patru ani dupa inceperea lucrarilor si spera ca va gasi si alte surse de finantare, pe langa cele locale, dar este important ca proiectul sa inceapa in acest an si ca, prin creditul de 25 de milioane de lei, se va asigura finantarea pentru primii doi ani.

Lungu a explicat ca acest credit ar urma sa fie rambursat in zece ani, cu o perioada de gratie de doi ani, iar gradul de indatorare al municipalitatii nu va fi afectat mult, aratand ca, potrivit estimarilor, cel mai mare grad de indatorare este in 2016, de 17,99 la suta, iar in anii urmatori acesta scade spre 15 la suta.

"Imi doresc o sala polivalenta si cred ca i-a venit timpul", a spus Lungu.

Citeste si:

Totodata, primarul Sucevei a spus ca in bugetul pentru acest an va include o suma de un milion de euro pentru constructia unei nocturne la Stadionul Municipal Areni.

El a precizat ca investitia intr-un nou stadion este foarte mare, iar pana cand se va gasi finantare va trebui modernizat actualul stadion municipal.

"Ne trebuie nocturna si e rusinos ca nu avem nocturna, cand sunt si comune care au nocturna la stadion", a conchis primarul.

Sursa foto: Mediafax