15 Februarie 2013

Marea Britanie a trimis in Franta carcase de carne de cal contaminate



Trei carcase de cal de la abatoare britanice, cu urme de fenilbutazona, un analgezic potential nociv pentru sanatatea umana, au fost trimise in Franta, a declarat, joi, ministrul Agriculturii din Marea Britanie, David Heath, citat de AFP si preluat de Mediafax.

Ministrul a declarat ca urme ale aceastei substante au fost depistate in opt carcase testate in Marea Britanie, iar trei dintre acestea au intrat in lantul alimentar din Franta. Totusi, acest analgezic nu a fost depistat in produsele marcii Findus, testate in Marea Britanie, a adaugat ministrul.

In afara de efectuarea a 2.500 de teste ADN pe teritoriul intregii Europe asupra unor produse din carne de vita, UE cere statelor membre sa procedeze la aproximativ 4.000 de controale vizand detectarea eventualei prezente a fenilbutazonei, un antiinflamator pentru cai, care ar face carnea improprie pentru consum.

Scandalul a izbucnit odata cu descoperirea saptamana trecuta, in Marea Britanie, de lasagna marca Findus ce continea carne de cal si era etichetata ca fiind carne de vita. Aceasta lasagna a fost produsa de catre subcontractorul francez Comigel.



Citeste si