Mechel Targoviste a inceput sa cumpere fier vechi pentru a relua procesul de productie, dupa o perioada de trei luni in care combinatul siderurgic nu a avut materie prima.

"Intentia de repornire a activitatii este confirmata de faptul ca intreprinderea a inceput deja achizitionarea de vechi vechi, materie prima principala pentru procesul de productie de la combinatul din Targoviste. Mechel Targoviste are contracte semnate cu furnizori de fier vechi, care, incepand de vineri 21 februarie 2013, au demarat livrarile la combinat. Este pentru prima data in ultimele trei luni cand intreprinderea este alimentata cu materie prima, dupa o perioada in care activitatea de productie a uzinei a fost sistata", se arata intr-un comunicat transmis de Invest Nikarom, noul proprietar al Mechel Targoviste, relateaza Mediafax.

Planul combinatului pentru perioada imediat urmatoare este de a incepe cat mai rapid productia pentru a onora comenzile venite din piata.
Mechel Targoviste a anuntat, luni, ca Tribunalul Dambovita i-a admis vineri intrarea combinatului siderurgic in insolventa. Compania a solicitat saptamana trecuta intrarea in insolventa.

Grupul rus Mechel a vandut recent, pentru pretul simbolic de 230 de lei (52 euro), combinatele metalurgice pe care le detinea in Romania, puternic indatorate, catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa.

Tranzactia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila.

Potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, noul proprietar va reporni in martie productia la unitatile din Targoviste si Buzau si ar putea lua in calcul revanzarea combinatelor din Braila si Campia Turzii, daca va gasi cumparatori.

Firma Invest Nikarom are ca asociati in parti egale pe Chumakov Victor (58 de ani) si Chumakova Svetlana (55 de ani), ambii cu cetatenie rusa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si