Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu a anuntat joi managementul privat numit la CFR Calatori, din care fac parte Valentin Dorobantu, fostul director interimar, precum si alte persoane care au avut functii de conducere la CFR, presedintele CA fiind fostul consilier prezidential Alexandrina Gatej.

Noul CEO al companiei este Valentin Dorobantu, care a ocupat pana in prezent functii de conducere in cadrul CFR Infrastructura, AFER si CFR Calatori, potrivit Mediafax.

Din Consiliul de Administratie mai fac parte Dana Galben, care a ocupat functii de conducere la CFR Calatori, CNADNR si CFR SA, George Micu si Claudiu Octavian Dumitrescu, ambii avand de asemenea, in trecut, pozitii de conducere la companiile din domeniul feroviar.

Presedintele CA este Corina Alexandrina Gatej, fost CEO al Unilever South Central Europe si fost consilier prezidential.

"Am vazut la un moment dat in CV-ul dumneaei si aceasta perioada, fericita sau nefericita, nu stiu", a raspuns ministrul.

Intrebat daca printre obiectivele noului management vor figura si disponibilizari, Fenechiu a spus ca nu vrea sa discute despre acest subiect pana cand nu vor fi analizate masurile de eficientizare.

El a precizat ca CFR Calatori a inregistrat pierderi de 450 milioane lei la nivelul anului trecut.

Fenechiu a mai spus ca i se pare important ca in Consiliile de Administratie ale companiilor de stat sa existe si specialisti in domeniu.

Ministrul Transporturilor a aratat ca membrii CA sunt persoane selectate in urma unui proces de recrutare, iar din lista scurta el a ales persoanele anuntate joi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cu ce buget va lucra Alexandra Gatej la CFR Calatori