Avocatul Alexandru Avramescu a declarat ca la sediul societatii Erbasu SA se fac perchezitii, fiind cautate acte privind colaborarea firmei cu RADET, in special cea din ultimii ani, pentru lucrari de reabilitare a retelelor de incalzire, precizand ca in sediul societatii este Cristian Erbasu, transmite Mediafax.

Avocatul a spus ca la sediul principal al societatii de constructii Erbasu SA este in derulare o procedura de perchezitie, in prezenta directorului firmei, Cristian Erbasu.

"Exista o autorizatie de perchezitie pentru spatiile pe care le administreaza firma, sunt verificate si cautate acte privind colaborarea firmei cu RADET", a declarat vineri avocatul Alexandru Avramescu, in fata sediului societatii Erbasu SA.

El a precizat ca societatea Erbasu are o colaborare cu RADET de 20 de ani, verificarile facute de anchetatori vizand cu precadere colaborarea din ultimii ani cu regia de distributie a energiei termice.

Avocatul a spus ca in sediul firmei este directorul Cristian Erbasu, acesta acordand sprijin in procedura de perchezitie. El a precizat ca la perchezitii nu este prezent si fratele acestuia, Alexandru Erbasu.

Avocatul a mai spus ca nici Cristian si nici Alexandru Erbasu nu au fost chemati pentru a fi audiati in acest dosar.

"Societatea trece printr-o expunere mediatica pe care nu ne-o dorim. Facem apel la anchetatori sa isi faca treaba, dar sa protejeze imaginea unei firme care nu are probleme fiscale si functioneaza legal", a spus avocatul.

Anchetatorii fac perchezitii la RADET si la alte adrese din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu pentru a ridica documente in cazul prejudicierii regiei prin contracte de lucrari de infrastructura platite dar nerealizate, nefiind inceputa urmarirea penala pe numele niciunei persoane, au declarat vineri pentru Mediafax surse judiciare.

Potrivit surselor citate, urmarirea penala in dosarul privind prejudicierea RADET a fost inceputa in rem, ceea ce inseamna ca la acest moment este constatata doar infractiunea, nu si autorii, astfel ca nicio persoana nu este pusa sub acuzare in acest caz.

Perchezitiile au fost dispuse pentru a fi ridicate documente in acest dosar, pana la acest moment al anchetei nefiind emis niciun mandat de aducere pe numele vreunei persoane.

Sursele citate au precizat ca niciun oficial din RADET nu a fost pus sub invinuire pana la acest moment.
Potrivit unor surse din Politie, mai multe firme ar fi in atentia anchetatorilor, printre care societatea de constructii Erbasu SA, CCEI SRL, SICOR SRL, Willo Romania si Multigama Tech.

Sursele citate au precizat ca RADET ar fi incheiat contracte cu mai multe firme pentru lucrari de intrastructura care ar fi fost platite dar nu ar fi fost executate.

Potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei, perchezitiile au loc la 38 de adrese din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu.
"Prechezitiile sunt efectuate ca urmare a cercetarilor ce se desfasoara intr-un dosar penal in care exista indicii privind savarsirea unor infractiuni in domeniul achizitiilor publice, prin care ar fi fost diminuate resursele financiare ale unei institutii de interes public local", a precizat Politia Capitalei.

Perchezitiile sunt facute de politistii bucuresteni specializati in investigarea fraudelor, coordonati de procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Activitatile sunt efectuate cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Preot din Constanta, cercetat intr-un dosar de pornografie infantila