Grupul Petrom, din care face parte Petrom SA, a raportat pentru ecut un profit record, de 3,946 miliarde lei (885,5 milioane euro), si vanzari de 26,258 miliarde lei (5,892 miliarde euro).

OMV Petrom SA, cu activitati in Romania, estimeaza ca va produce in acest an 62,46 milioane tone de barili echivalent petrol, la fel ca in 2012.

Compania a bugetat pentru acest an investitii de peste 5 miliarde de lei, din care 79% sunt destinate sectorului de explorare si productie.

Grupul a investit anul trecut 4,93 miliarde de lei, fata de 4,8 miliarde de lei in 2011.

Din grupul Petrom fac parte compania mama OMV Petrom si firmele Tasbulat Oil Corporation LLP (Kazahstan), Kom Munai LLP (Kazahstan), Petrom Exploration & Production Ltd., OMV Petrom Marketing, Petrom Aviation, ICS Petrom Moldova (Republica Moldova), OMV Bulgaria OOD (Bulgaria), OMV Srbija DOO (Serbia), OMV Petrom Gas, Petrom Distributie Gaze, OMV Petrom Wind Power si Petromed Solutions.

OMV petrom SA mentioneaza ca va incepe in acest an o noua campanie de foraj in Marea Neagra, unde detine deja concesiuni de exploatare si explorare.

Citeste si:

"Urmarim oportunitatile de crestere prin achizitiile de perimetre de explorare din Marea Neagra: finalizarea acordului de transfer pentru achizitia, impreuna cu ExxonMobil, a unei participatii de 85% din perimetrul Midia (Romania); acordul de impartire a productiei pentru perimetrul Skifska (Ucraina) in curs de negociere", potrivit unui anunt al companiei.

Compania Sterling Resources a semnat in luna octombrie a anului trecut un acord cu ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom pentru vanzarea unui segment al perimetrului petrolifer 15 Midia din Marea Neagra, la un pret intre 29,5 milioane dolari si 79 milioane dolari, in functie de indeplinirea unor conditii.

OMV Petrom si ExxonMobil Exploration and Production Romania au anuntat anul trecut ca au facut o descoperire semnificativa de gaze la exploatarile din Marea Neagra (blocul Neptun), estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei.

OMV a mai concesionat doua perimetre in apele teritoriale ale Ucrainei si Bulgariei, ambele situate in vecinatatea blocului Neptun, unde a fost facuta descoperirea rezervelor mentionate.

La 31 decembrie 2012, rezervele totale dovedite de titei si gaze ale grupului Petrom au ajuns la 775 milioane bep (din care 750 milioane bep in Romania), in timp ce rezervele dovedite si probabile de titei si gaze au ajuns la 1,091 miliarde bep (din care 1,039 miliarde bep in Romania).

Compania este controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV.