“Agricultura romaneasca a suferit in 2012 mai multe socuri. Iarna grea, urmata de vara secetoasa, instabilitatea macroeconomica si volatilitatea majora a preturilor cerealelor si-au pus amprenta asupra intregului domeniu agribusiness”, a declarat Robert Arsene, CEO Agricover.

Evolutia se datoreaza unor linii de business infiintate recent, dar si a liniei de distributie de inputuri pentru agricultura. De asemenea, portofoliul clientilor pe zona de distributie de motorina pentru fermieri a crescut cu 28% fata de 2011.

Anul trecut compania a investit peste 2,3 mil. euro in achizitia unui siloz si a unui depozit orizontal la Marghita si Tinca, in judetul Bihor.

Grupul Agricover are in portofoliu peste 3.500 de fermieri in Romania si Bulgaria.

Citeste si:

“Suntem optimisti in privinta evolutiei afacerilor Grupului in 2013, cand ne asteptam la un agricol normal, pe fondul scaderii volatilitatii preturilor la produsele agricole si al echilibrarii cererii si ofertei”, a mai spus Arsene.

Infiintata in anul 2000, prin fuziunea dintre Comcereal Buzau si Ulvex, Agricover are in prezent peste 600 de angajati.

Grupul Agricover include Agricover Distributie, Agricover Cereale, Agricover Silozuri, Agricover Logistica, Agricover Credit IFN, Agricover Livestock, Agricover Bulgaria.

Compania are o capacitate totala de depozitare de peste 700.000 tone, ocupand astfel locul al doilea din punct de vedere al capacitatii de depozitare a cerealelor in Romania.