Firmele Max Boegl, Vega 93 Galati si UTI Grup au castigat in asociere licitatia pentru realizarea noii piste a aeroportului din Iasi, in lungime de 2.400 de metri, valoarea contractului fiind de aproape 140 de milioane de lei, a anuntat vineri, seful Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei.
Cristian Adomnitei a declarat, intr-o conferinta de presa, ca vineri a fost stabilit castigatorul licitatiei pentru realizarea noii piste a aeroportului iesean, lucrarile urmand sa fie proiectate si executate de catre asocierea dintre firmele Max Boegl, Vega 93 Galati si UTI Grup, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Adomnitei, contractul dintre CJ si cele trei firme va fi semnat in cel mult 11 zile, valoarea contractului fiind de 139.128.551 de lei, fara TVA.
Seful CJ Iasi a precizat ca fondurile pentru realizarea proiectului vor fi asigurate integral din bugetul institutiei pe care o conduce.

La randul sau, directorul aeroportului din Iasi, Marius Bodea, a precizat ca in total au existat cinci oferte pentru realizarea noii piste, toate eligibile, iar castigatorul a fost desemnat in baza unui punctaj.

"S-a avut in vedere inclusiv timpul cat va fi oprit traficul aerian pe aeroportul din Iasi. Firma castigatoare a promis ca pista actuala nu va fi indisponibilizata mai mult de sase zile, ceea ce este important pentru noi", a afirmat directorul aeroportului din Iasi.

Potrivit acestuia, daca nu vor exista contestatii asupra licitatiei, lucrarile ar urma sa inceapa in cel mult doua luni si jumatate.

"Durata de executie a lucrarilor este de 24 de luni. Noi speram sa putem devansa termenul final, astfel incat la sfarsitul anului 2014, noua pista sa fie functionala. Firmele castigatoare au capacitatea logistica pentru a devansa termenul", a afirmat Marius Bodea.

El a mai spus ca dupa construirea unei noi piste, atractivitatea aeroportului va creste, fiind asteptati si alti operatori aerieni la Iasi.

In prezent, pista aeroportului masoara 1.800 de metri. Mai multe companii aeriene au refuzat sa opereze zboruri pe aeroportul din Iasi, invocand calitatea precara a actualei piste.

De pe aeroportul din Iasi sunt efectuate zboruri catre Bucuresti, Timisoara, Viena si Roma. La sfarsitul acestei luni, vor fi introduse alte trei destinatii, catre Londra, Bologna si Torino, zborurile urmand sa fie efectuate de catre compania Tarom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri