Cargus, al doilea mare jucator pe piata de curierat din Romania, a preluat business-ul si baza de 1.600 de clienti a companiei TCE Logistica, care ii va asigura o crestere de o cifra in cota de piata, a declarat pentru wall-street.ro Nadia Homoc, directorul comercial al companiei.
Wall-Street.ro: Cati clienti are in prezent Cargus, cu ce procent a crescut numarul acestora dupa preluarea TCE Logistica?

Nadia Homoc: Cargus are peste 32.000 de clienti care folosesc servicii de curierat intern in fiecare luna. In primele luni ale acestui an am semnat 370 de contracte noi, in valoare de peste un milion de euro in cifra de afaceri pe 2013.

Wall-Street.ro: Ce cota de piata are Cargus, ce procent a castigat dupa tranzactia cu TCE Logistica?

Nadia Homoc: Conform estimarilor noastre, Cargus este al doilea jucator pe piata de curierat intern, cu o cota de piata de peste 20%. Adaugarea business-ului si bazei de clienti de curierat ale TCE ne va asigura o crestere“single digit” in cota de piata.

Wall-Street.ro: Ce inseamna aceasta tranzactie pentru Cargus?

Nadia Homoc: Aceasta tranzactie va consolida si mai mult pozitia Cargus ca al doilea jucator pe piata de curierat din Romania, in timp ce vom continua sa ne concentram asupra imbunatatirii cotei de piata printr-o crestere organica. Atat Cargus, cat si TCE, au comunicat tuturor clientilor aceste schimbari, iar noii clienti Cargus vor beneficia de servicii care au fost imbunatatite in mod constant in ultimele luni prin investitii in infrastructura si dezvoltarea produselor.

Wall-Street.ro: Care a fost valoarea tranzactiei?

Nadia Homoc: Contractul nostru cu TCE nu permite dezvaluirea acestui detaliu, dar putem spune ca suntem multumiti de aceasta tranzactie.

Wall-Street.ro: Cate expedieri sunt facute anual de Cargus?

Nadia Homoc: In acest an ne asteptam sa ajungem la 10 milioane de livrari, un record in istoria companiei.

Wall-Street.ro: Ce cifra de afaceri a avut anul trecut Cargus si ce asteptari are anul acesta?

Nadia Homoc: In 2012, am avut o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de euro si avem asteptari pentru o crestere semnificativa de doua cifre pentru anii urmatori.

Wall-Street.ro: Cati angajati are Cargus, mai faceti angajari?

Nadia Homoc: Cargus are momentan o forta de lucru de peste 1.000 de persoane si anul acesta vom recruta peste 150 de noi colegi. Vom adauga echipei noi curieri, agenti de servicii cu clientii, agenti de vanzari, specialisti din domeniile financiar si IT.

Wall-Street.ro: Ce investitii aveti in plan anul acesta?

Nadia Homoc: Cargus a fost achizitionat de fondul de investitii Abris Capital Partners la sfarsitul anului 2012 si trece acum printr-o perioada de dezvoltare, cu investitii importante in flota, infrastructura IT, produse si servicii noi. Avem multe de anuntat pe acest subiect si vom face acest lucru in viitorul apropiat.

Transferul companiei Cargus de la Deutsche Post DHL la Abris a fost semnat in octombrie 2012 si aprobat de Consiliul Concurentei la inceputul acestui an. Companie cu peste 900 de angajati, Cargus a fost detinuta de Deutsche Post DHL in ultimii patru ani.

Abris Capital Partners este un fond mid-market de private equity de 450 milioane euro creat pentru a capitaliza din oportunitatile de investitii in Europa Centrala si de Est.

Fondata in 1991, Cargus detine si utilizeaza singura retea nationala de centre si depozite si o flota de peste 700 de vehicule de curierat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri