Cargus International, una dintre cele mai mari companii de curierat din Romania, a fost achizitionata de Abris Capital Partners, un fond mid-market de private equity de 450 milioane euro, creat pentru a capitaliza din oportunitatile de investitii in Europa Centrala si de Est.
Transferul companiei Cargus de la Deutsche Post DHL la Abris a fost semnat in octombrie 2012 si aprobat de Consiliul Concurentei la inceputul acestui an. Companie cu peste 900 de angajati, Cargus a fost detinuta de Deutsche Post DHL in ultimii patru ani.

Gian Sharp, CEO Cargus, a declarat ca finalizarea tranzactiei este un moment-cheie pentru Cargus din punct de vedere al investitiilor.

”Planurile noastre de investitii sustin oportunitatile pe care clientii nostri le cer intr-o piata tot mai complexa, in special multumita cresterii considerabile a comertului online. Vom tine la curent clientii nostri cu investitiile de ordinul milioanelor de euro pe care urmeaza sa le facem in flota, infrastructura, echipamente IT si in imbunatatirea produselor si serviciilor noastre”, a explicat Gian Sharp, CEO Cargus, dupa finalizarea tranzactiei.

Fondata in 1991, Cargus este prima companie de curierat din Romania si ocupa momentan al doilea loc pe piata locala de profil. Compania va trece in urmatoarea perioada prin cele mai mari investitii din istoria sa de peste 20 de ani. Conform planurilor Abris Capital Partners, investitiile vor fi sustinute la un nivel constant si in urmatorii ani.

Cezar Scarlat, seful Abris Romania – director general si presedinte al Cargus, a evidentiat planurile pe termen lung pe care fondul de investitii le-a pregatit pentru Cargus.

”Odata finalizat procesul de achizitie, ne dorim sa sustinem Cargus in planurile de extindere pe piata din Romania. Cargus are deja o pozitie de piata solida si este pe o traiectorie pozitiva cand vine vorba de rezultatele estimate pentru anul 2013. Ne propunem sa sustinem planurile de viitor ale companiei prin investitii si prin orice alte mijloace. In acelasi timp ne uitam in mod activ la alte oportunitati de investitii pe piata din Romania”, a declarat Scarlat.

Abris Capital Partners a fost consiliata in timpul tranzactiei de Clifford Chance Badea.

Abris Capital Partners este o companie independenta de administrare a fondurilor private de investitii (private equity) specializata in oportunitati in tarile mari ale Europei Centrale si de Est. De la infiintarea firmei, in 2007, Abris a construit in regiune un portofoliu de afaceri in diverse sectoare. Abris, prin intermediul celor trei birouri din Varsovia, Bucuresti si Kiev administreaza doua fonduri de peste 750 milioane euro in continua expansiune.

Cargus International este a doua companie de pe piata de curierat intern din Romania. Compania detine si utilizeaza singura retea nationala de centre si depozite si o flota de peste 700 de vehicule de curierat. Cargus are aproximativ 900 de angajati si a realizat vanzari de peste 20 de milioane de euro in 2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri