Rompetrol Well Services (PTR), divizia de servicii petroliere la sonda a grupului Rompetrol, intentioneaza sa deschida o sucursala in Irak, regiunea Kurdistan.

Propunerea va fi discuta de actionarii companiei intr-o adunare generala programata pentru 13/14 iunie, potrivit unui raport remis Bursei, noteaza Mediafax.

Consiliul de Administratie al companiei a decis joi revocarea din functia de presedinte CA a lui Adrian-Ion Stanescu si numirea in aceasta functie a administratorului Talgat Issayev, se mai arata in raport.

Stanescu este directorul general al companiei si a ramas membru CA.

Afacerile companiei au crescut cu 38% in primul trimestru, la 25,6 milioane lei, iar profitul net s-a dublat, la 6,6 milioane lei.

Grupul Rompetrol, detinut de KazMunaiGaz din Kazahstan, detine cu 71,7% din actiunile Rompetrol Well Services. In actionariat se regaseste si fondul de investitii KJK Fund SICAV-SIF, inregistrat in Luxemburg si administrat de o compania KJK Capital Management din Finlanda, cu 5,77% din actiuni.

Actiunile companiei, listate la BVB, se tranzactionau vineri la pretul de 0,4 lei/ unitate, in crestere cu 12%. La aceasta cotatie, capitalizarea Rompetrol Well Services este de 111,2 milioane de lei (25,8 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Câte firme și-au închis porțile în 2020
Setari Cookie-uri