Rompetrol Well Services a inregistrat in anul 2015 o pierdere de 2,15 milioane lei

Compania de servicii la sonda Rompetrol Well Services (PTR) a inregistrat anul trecut o pierdere de 2,15 milioane lei, de la un profit net de 8,85 milioane lei in 2014, din cauza problemelor generate in industria petroliera de scaderea pretului titeiului.

Rompetrol Well Services, controlata de grupul KMG International, a consemnat afaceri in scadere cu 43%, de 49,97 milioane lei, potrivit rezultatelor anuale preliminare transmise luni Bursei de Valori Bucuresti, conform Mediafax.

Veniturile din exploatare s-au redus cu 43,4%, de la 88,5 milioane lei la 50,1 milioane lei. Totodata, cheltuielile din exploatare s-au diminuat cu 32,6%, la 53,97 milioane lei.

"Activitatea operationala a companiei a fost in mod real afectata de contextul economic global in industria de petrol si gaze, factorul determinant fiind scaderea drastica a pretului petrolului brut. Efectele scaderii pretului petrolului - amanarea proiectelor importante de explorare si productie a hidrocarburilor, conventionale sau neconventionale, reducerea investitiilor, diminuarea severa a cererii pentru servicii la sonda - s-au resimtit din plin si in pietele pe care este activa compania", se arata intr-un comunicat.

Compania arata ca prabusirea pretului barilului de petrol a generat efecte in lant, principalii operatori petrolieri reducandu-si semnificativ bugetele operationale si de investitii.

Citeste si:
BVB: Valoarea tranzactiilor a crescut cu 74% saptamana aceasta
Valoarea tranzactiilor...

Grupul KMG International, controlat de compania nationala de petrol si gaze din Kazakhstan - KazMunayGas, detine in Romania rafinariile Petromidia si Vega.

La finele anului trecut, KMG International detinea 73% din actiunile Rompetrol Well Services, alt actionar semnificativ fiind fondul KJK, cu o participatie de 10,68%.

Actiunile Rompetrol Well Services, listate la Bursa de Valori Bucuresti, erau cotate vineri la 0,35 lei/titlu, capitalizarea companiei fiind de 97,36 milioane lei.

Citeste si:
Final de an peste așteptări pentru marile companii românești
Final de an peste așteptări...
Sursa foto: ded pixto / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri