Rompetrol Well Services, controlata de grupul KMG International, a consemnat afaceri in scadere cu 43%, de 49,97 milioane lei, potrivit rezultatelor anuale preliminare transmise luni Bursei de Valori Bucuresti, conform Mediafax.

Veniturile din exploatare s-au redus cu 43,4%, de la 88,5 milioane lei la 50,1 milioane lei. Totodata, cheltuielile din exploatare s-au diminuat cu 32,6%, la 53,97 milioane lei.

"Activitatea operationala a companiei a fost in mod real afectata de contextul economic global in industria de petrol si gaze, factorul determinant fiind scaderea drastica a pretului petrolului brut. Efectele scaderii pretului petrolului - amanarea proiectelor importante de explorare si productie a hidrocarburilor, conventionale sau neconventionale, reducerea investitiilor, diminuarea severa a cererii pentru servicii la sonda - s-au resimtit din plin si in pietele pe care este activa compania", se arata intr-un comunicat.

Compania arata ca prabusirea pretului barilului de petrol a generat efecte in lant, principalii operatori petrolieri reducandu-si semnificativ bugetele operationale si de investitii.

Citeste si:

Grupul KMG International, controlat de compania nationala de petrol si gaze din Kazakhstan - KazMunayGas, detine in Romania rafinariile Petromidia si Vega.

La finele anului trecut, KMG International detinea 73% din actiunile Rompetrol Well Services, alt actionar semnificativ fiind fondul KJK, cu o participatie de 10,68%.

Actiunile Rompetrol Well Services, listate la Bursa de Valori Bucuresti, erau cotate vineri la 0,35 lei/titlu, capitalizarea companiei fiind de 97,36 milioane lei.

Sursa foto: ded pixto / Shutterstock