Branza de Nasal va disparea: FrieslandCampina inchide fabrica din Taga

Actionarul majoritar al societatii Napolact Cluj-Napoca va inchide fabrica din comuna Taga, judetul Cluj, unde se produce branza de Nasal, angajatii primind deja preavizele, a declarant viceprimarul comunei, Emil Sabau, scrie Mediafax.

Viceprimarul comunei Taga, Emil Sabau, a declarat ca firma care este actionarul majoritar al Napolact a anuntat ca va disponibiliza 12 sau 14 angajati ai fabricii din Taga, unde se produce branza de Nasal.

"Oamenii au primit, luni, preaviz de 15 zile, iar fabrica se va inchide. E dureros ce se intampla si cu angajatii, care sunt locuitori ai comunei, dar si cu brandul romanesc, care este branza de Nasal si care va disparea. E pacat ca nimeni nu intervine pentru salvarea acestui brand, cunoscut in lumea intreaga. La Taga se fabrica branza de Nasal intr-o grota unde este o bacterie unica, iar aceasta da gustul specific al branzei", a spus Sabau.

La randul sau, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca FrieslandCampina nu este obligata sa anunte agentia despre disponibilizarea angajatilor, pentru ca numarul acestora este mai mic de 30 de persoane.

"Doar societatile care disponibilizeaza peste 30 de angajati sunt obligate sa ajunte AJOFM", a spus Don.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri