Traderul elvetian de metale si mineruri Werco Trade AG a cumparat toate depozitele de pirita aurifera ale Remin Baia-Mare, companie aflata in insolventa, pentru 53,1 milioane de dolari, cu plata in transe pe parcursul a cel mult patru ani, a comunicat AAAS la solicitarea Mediafax.
Presedintele Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), Adrian Constantin Volintiru, a declarat marti intr-o conferinta de presa ca aceasta tranzactie se inscrie in "noua optica a Guvernului", de optimizare a veniturilor, relateaza Mediafax.

Licitatia pentru vanzarea piritei a fost organizata de administratorii judiciari in 21 martie, iar contractul a fost semnat in primele zece zile de la adjudecare. Administratorii judiciari ai Remin sunt firmele Pareto Grup si Pro Insolv.

Werco Trade AG a platit 105 dolari pe tona si si-a asumat plata in rate a intregii cantitati de pirita, pe masura ce o va ridica de la Remin. Compania din Baia Mare are in depozite 500.000 de tone de pirita.

"Capacitatea estimata fiind de 15.000 tone pe luna, ridicarea intregii cantitati de pririta inregistrate in evidenta contabila este estimata la 33 de luni. Cumparatorul si-a asumat ridicarea intregii cantitati in maximum patru ani de la semnarea contractului de vanzare-cumparare. Pana in prezent, adjudecatarul a realizat deja plata pentru primele doua transe de 15.000 de tone de pirita fiecare, prima transa urmand a fi ridicata", potrivit AAAS.

Pentru prima transa, firma elvetiana a platit 1,6 milioane de dolari (106,7 dolari pe tona), iar pentru a doua pretul a fost stabilit la 1,55 milioane de dolari (103,8 dolari pe tona).

"Pretul pe tona este stabilit lunar in functie de cotatia aurului si argintului si a cantitatii de aur, argint si arsen de fiecare transa de 15.000 tone", se mai arata in raspunsul AAAS.

Werco Trade a fost infiintata in 2008 si are activitati de tarding cu cupru, concentrate de aur, metale si minereuri.

Remin este detinuta integral de stat, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri