Transgaz Medias (TGN) a inregistrat in primul trimestru un profit net de 181,5 milioane lei (41,4 milioane euro), cu 4% sub castigul din perioada similara a anului trecut, si venituri de 456,4 milioane lei (104 milioane euro), in scadere cu 3%, din cauza diminuarii cantitatii de gaze transportate.
In perioada similara a anului trecut, compania a consemnat un profit de 189,4 milioane lei si venituri de 471,1 milioane lei, relateaza Mediafax.

"Veniturile totale (din primul trimestru din 2013 - n.r.) reprezinta 96,86% fata de realizarile perioadei similare a anului 2012, inregistrandu-se o nerealizare de 14,7 milioane lei. Nerealizarea veniturilor s-a datora in principal cantitatii de gaze transportate mai mica fata de perioada similara a anului 2012 cu circa 177 milioane metri cubi", se arata intr-un raport al companiei transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Veniturile din activitatea de transport au scazut cu 3%, la 374,2 milioane lei (85,3 milioane euro), in timp ce veniturile din activitatea de tranzit au crescut cu 2%, la 67,5 milioane lei (15,4 milioane euro). In primele trei luni ale anului trecut, compania a consemnat venituri de 387,4 milioane lei din transport, iar din tranzit a incasat aproape 66 milioane lei.

Cheltuielile au crescut usor, de la 244 milioane lei la 245,2 milioane lei (aproape 56 milioane euro). Majorarea costurilor a fost influentata in principal de instituirea impozitului pe monopolul natural din sectorul energiei si gazului natural, dar si de economiile inregistrate la cheltuielile cu achizitia gazelor pentru consum tehnologic, potrivit Transgaz.

Compania este controlata de stat, care prin Ministerul Economiei detine 58,5% din actiuni, iar Fondul Proprietatea are 15% din titluri.

Participatia statului a scazut luna trecuta de la 73,5%, dupa ce OPSPI a vandut 15% din actiunile Transgaz pentru 315 milioane lei (72 milioane euro).

Actiunile Transgaz au incheiat sedinta bursiera de marti in crestere cu 1,93%, la 200,4 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea transportatorului national al gazelor naturale este de 2,359 miliarde lei (544,7 milioane euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri